Waar moet u op letten?

Echte hondenliefhebbers willen het beste voor hun hond. Het vinden van de juiste hondenkennel is dan ook van groot belang voor het welzijn van uw huisdier. Door het grote aanbod in hondenkennels is het vaak erg lastig om hierin een juiste keuze te maken. Om het u allemaal een stuk gemakkelijker te maken vindt u hier een lijst met aandachtspunten waarop u moet letten bij het kiezen van een geschikte honden kennel.

1. Ruimte en beschutting van het hok

Een goede honden kennel staat garant voor een plek waar uw hond zich veilig en geborgen voelt. Een ruimte die beschutting en bescherming biedt. Het is dus verstandig om ruim van tevoren een aantal hondenkennels te bezoeken zodat u een goede keuze kunt maken.

2. Bewegingsvrijheid hondenkennels

hondenkennels speelweidenEen hond is geen stilzitter en heeft beweging nodig. Het is van groot belang dat de kennel hier voldoende aandacht aan besteedt. Let dus bij een bezoekje aan de hondenkennel niet alleen op het hok zelf, maar ook op de omgeving. Stel uzelf en de eigenaar van de kennel de volgende vragen:

  • Beschikt het over een speelweide?
  • Is deze ruimte goed afgeschermd?
  • Hoeveel tijd wordt er vrij gemaakt voor mijn hond om hiervan gebruik te maken?

3. Hygiëne (Entingen)

Een hondenkennel stelt vaak de voorwaarde dat uw hond is ingeënt. Wanneer dit niet het geval is, geeft dit vaak al aan dat er weinig waarde wordt gehecht aan het voorkomen van gezondheids-problemen voor uw hond. Ga na of de kennel op zijn minst een vereiste stelt aan de volgende vaccinaties:

Is uw hond nog niet ingeënt? Let er dan op welke voorwaarden de honden kennel stelt aan de inentingen van uw hond. Over het algemeen stelt een goede kennel de voorwaarden dat uw hond vrij is van vlooien en wormen en dat de benodigde vaccinaties uiterlijk twee weken vooraf en niet ouder dan één jaar bij ophalen, zijn toegediend. Maak dus op tijd een afspraak bij uw dierenarts als dit nog niet het geval is. Zorg ervoor dat u een volledig ingevuld vaccinatieboekje (europees dierenpaspoort) heeft en als bewijs kan tonen aan de hondenkennel.

4. Contactgegevens

Geef de kennel altijd de adresgegevens van uw dierenarts door en zorg dat u voor noodgevallen bereikbaar bent op uw vakantieadres.

Een lijst van alle hondenkennels in Nederland vind u hier: Hondenkennels in Nederland

kennelhoest