soorten kennelhoest inentingOm kennelhoest te voorkomen is het noodzakelijk dat u de juiste inenting geeft aan uw hond. Er zijn twee typen kennelhoest entingen op de markt waarmee u uw hond kunt vaccineren. Dit zijn de neusenting en de onderhuidse enting. Een kennelhoest inenting is altijd verstandig om toe te dienen via uw dierenarts en wordt sterk aanbevolen voor honden die naar een pension, kennel of show gaan. In steeds meer branches zoals de honden uitlaat-service, honden-training en hondenkennel is dit een vaste eis die wordt gesteld. Uw hond loopt hier namelijk een verhoogd risico op kennelhoest.

Aanrader: Neusenting voor kennelhoest inenting:

Wanneer uw hond vaak in contact komt met andere honden kunt u deze het beste vaccineren met de neusenting. Deze enting wordt toegediend door middel van enkele druppels in het neusgat. De toegediende vloeistof zorgt ervoor dat er in het keel en neus gebied een weerstand wordt opgebouwd tegen een mogelijke kennelhoest infectie. De werking van deze enting is snel en geeft voor gedurende een jaar bescherming. Deze methode heeft als bijkomend voordeel dat het risico op  allergische reacties gering blijft voor uw hond. Een middel wat vaak voor deze kennelhoest inenting wordt gebruikt is Nobivac® KC.

Half jaarlijkse of jaarlijkse kennelhoest enting?

Verder heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit een half jaarlijkse of jaarlijkse kennelhoest enting. De Pneumodog injectie geeft uw hond een bescherming van 1 jaar. Uw hond moet het eerste jaar wel twee keer ingeënt worden, waarbij u één maand moet wachten met de tweede inenting. Na het eerste jaar is één inenting voldoende. De Intract enting (neusdruppel) geeft uw hond een bescherming van een halfjaar.

Prijs Kennelhoest Inenting

U heeft de keuze om de kennelhoest inenting samen met de jaarlijkse cocktail enting toe te dienen. Bij de cocktail enting wordt uw hond ook ingeënt tegen de ziektes: Parvo, Weil, leverziekte en hondenziekte. Vergeet niet dat u bij een kennelhoest enting ook het dierenartsconsult bij uw dierenarts betaalt.

Gemiddelde prijzen voor kennelhoest inenting inclusief dierenartsconsult:

  • Jaarlijkse cocktail + Kennelhoest Pneumdog enting
€ 73
  • Kennelhoest Pneumodog enting
€ 45
  • Kennelhoest Intrac enting
€ 53

Bron: Hondenzorgverzekering.nl

kennelhoest